Mercè Claramunt guanya en poesia els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians 2018

Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians
Xavier Aliaga, Manel Alonso, Mercè Claramunt, Gemma Miralles, Maria Dolors Pellicer i Silvestre Vilaplana són els guardonats amb els XXVIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, que reconeixen les millors obres publicades durant el 2017.
El digital Vilaweb ha estat reconegut amb el Premi de Difusió de la literatura que atorga la Junta Directiva de l’AELC al País Valencià.
La nit dels Premis de la Crítica tindrà lloc el divendres 29 de juny a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, en el transcurs d’una vetlada en la qual s’homenatjarà el poeta i traductor Joan Navarro.
Mercè Claramunt rebrà el premi al millor poemari de l’any, per Insomne vida sonora (El Petit Editor), el seu primer llibre de poemes, amb il·lustracions de Leonor Seguí i un epíleg de Ramon Guillem.
El jurat ha estat format per Josep Millo, David Navalón, Eduard Ramírez Comeig i Mercé Viana en les categories de poesia, literatura infantil i literatura juvenil; i per Francesc Esteve, Joan Garí, Àngels Moreno Vercher i Toni Valesa en les d’assaig, narrativa i teatre.
La Junta de l’AELC al País Valencià ha decidit atorgar el Premi de Difusió al digital Vilaweb, per la seua tasca en la difusió i promoció de la literatura catalana feta des del País Valencià arreu del domini lingüístic.